Cursus

Eindfoto Opleiding Daglichtfotograaf

gfw-20190119-32-SITE

Gisteravond was het dan zover. De afsluitende avond van de daglichtfotografie-opleiding bij Willie Kers, waar ik afgelopen half jaar elke maand voor naar Apeldoorn ben afgereisd. En natuurlijk vanuit huis en op het forum bezig ben geweest met alle huiswerkopdrachten. Allerlei aspecten kwamen aan bod, gebruik van licht, compositie, kleurtemperaturen en ook nadenken over wat bij jou past.

Voor mij is altijd duidelijk geweest dan ik houd van kleur, foto's maken tijdens het Golden Hour vind ik ook geweldig. Voor mijn eindopdracht wilde ik daar iets mee gaan doen. Het gouden licht van het Golden Hour en het zachte blauw versterken elkaar, dat was het plaatje dat ik voor ogen had. Renske wilde mij daarbij wel helpen. We hebben wat foto's met viool gemaakt en ook met Maggie, onze hond. Later maak ik nog even een collage om nog een paar fotootjes uit de serie met jullie te delen. Uiteindelijk is dit de foto geworden. Gisterenavond heb ik mijn certificaat in ontvangst genomen en hele mooie feedback op mijn foto mogen ontvangen. Nu ga ik komende maandjes even een klein stapje terug, even wat rust, zodat ik daarna weer energie heb om al mijn ideeën en plannen vorm te geven :). Bedankt Willie, voor al je tips en begeleiding afgelopen half jaar! Liefs Geke

Vermeer Opdracht

VermeerVergelijkSITE

Voor de daglicht fotografie-opleiding, die ik op het moment volg bij Willie Kers, kreeg ik de opdracht om een schilderij uit te zoeken van Johannes Vermeer. Een van Hollands' oude meesters, bekend van onder andere "Het meisje met de parel" en "Het Melkmeisje". Je mocht hier helemaal een eigen versie van maken, zelfs een stilleven met bloemen was een mogelijkheid, zolang je je maar liet inspireren door het schilderij (bijvoorbeeld kleurgebruik, compositie enz). Eerst 4 schilderijen uitgeprint op de muur gehangen, waar ik vervolgens "De Schrijvende Dame" van heb uitgekozen. Vervolgens wat verder verdiept in het schilderij, post-its opgeplakt met alles wat ik zie…

De meiden vonden het ook erg leuk om mee te kijken. Mijn idee was om te proberen het licht, compositie en kleuren van het origineel te benaderen, omdat mij dit best lastig lijkt en een hele uitdaging opzich. Maar dan elementen van deze tijd in de foto te verwerken (etui, pen, schilderij). Vervolgens een testfotootje gemaakt met beide dochters. Die met Nynke was het beste gelukt, de compositie klopte nog niet… Daar kon ik weer verdere puntjes bij zetten, wat nog anders kon. Eigenlijk vond Renske het wel wat jammer dat de foto van Nynke toen op de muur hing en niet die van haar… Maar bij die foto zat ze gezellig te klieren, met de pen te krassen, voor de grap de andere kant op kijken, haha, zo gaat dat bij kinderen. De keer daarna met alle verbeterpuntje deden ze allebei heel goed hun best, omdat ze wisten dat hij dan misschien op de muur kwam… Dit was het hele proces op de muur richting het eindresultaat:

IMG_6406SITE

Het eindresultaat hangt nu ingelijst op de muur. Het moet nog even een mooi plekje krijgen. Het was echt superleuk om te doen en heel misschien ga ik met Nynke ook nog eentje maken, als ze dat leuk vindt. Maar dan natuurlijk met een ander schilderij ;).

December 2020
November 2020
September 2020
August 2020
May 2020
December 2019
June 2019
March 2019
January 2019
December 2018

Deze website gebruikt cookies
om er voor te zorgen dat hij voor de bezoeker beter werkt.

Blog