Studio vs. Thuis

gfw-20180309-6SITE

Afgelopen vrijdag heb ik de eerste newbornfotosessie in mijn studio gehad. En de eerste was niet eentje, maar zelfs een tweeling!! Wel even een uitdaging, maar superleuk :).

Nu leek het mij leuk om te proberen de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten: Newborn-fotosessie in de studio vs. thuis

Studio

Voordelen:
+ ideaal en genoeg licht, daardoor betere kwaliteit foto's
+ temperatuur goed te regelen
+ veel spulletjes en materialen voor foto's binnen handbereik
+ ruimte om verschillende settings klaar te zetten
+ luiers, billendoekjes, flessenwarmer aanwezig
+ in de 2e week kan het fijn zijn om er even uit te zijn
+ relaxstoel voor de ouders
+ wandproducten en albums kun je live bekijken

Nadelen:
- Reistijd, dus je moet er naar toe.

Thuis:

Voordelen:
+ Eigen omgeving
+ Fijn als je nog niet goed mobiel bent

Nadelen:
- Vaak beperkt ruimte, kan vaak 1 setting tegelijk klaarzetten
- Soms geen ideaal licht (klein raam of juist felle zon op het zuiden)
- Temperatuur is niet in ieder huis goed te regelen.
- Na de sessie zit je soms nog een tijd in de warmte.
- Moet soms geschoven en verplaatst worden, om op een goede plek ruimte te maken.
- Beperkt in spullen die ik mee kan nemen.

Ik ben wel benieuwd of jullie nog aanvullingen hebben op deze lijstjes
Comments

Baby Nikki

FamSchreuderSite

Een paar weekjes geleden was dit mooie meisje samen met haar ouders in de studio. Haar moeder had een fotosessie cadeau gekregen voor haar verjaardag. De voorkeur was in eerste instantie voor buitenfoto's, maar op de geplande datum was het weer echt te koud voor een kindje van 7 maanden. En omdat ze toch het liefst die datum hadden, hebben we besloten de foto's in de studio te maken. Eerst wat foto's van Nikki in de schaal en op het stoeltje, ze kon al best goed zitten en had in de schaal al niet echt houvast meer nodig. Voor kindjes die net kunnen zitten heb ik ook een mooi kuipstoeltje, die voor allerlei gekleurde achtergrondjes gezet kan worden. Heel leuk voor babyfoto's :).

Daarna wat foto's met mama samen. Papa moest nog even snel wat ophalen van huis. Toen hij er weer was, natuurlijk ook wat foto's met papa en van het hele gezin. Toen was Nikkie wel moe van de hele fotosessie en was het tijd om weer richting huis te gaan. De albums zijn hebben jullie inmiddels. Heel veel plezier ermee! Groetjes Geke
Comments

Zwanger Bianca

BiancaSite

Hoogste tijd om dit blogje nog even te plaatsen, want inmiddels in de kleine er al ;). Al weer ruim een maand geleden (zondag 4 maart) maakte ik deze foto's van Bianca samen met haar man Stan en hun hond bij de Noordoostpolderdijk. We hadden in eerste instantie de donderdag hiervoor afgesproken, maar dit was de beruchte donderdag van afgelopen winter met -4 en windkracht 6bft, waardoor de gevoelstemperatuur nog heel veel lager lag. Dit was echt niet te doen, dus daarom in overleg deze afspraak verplaatst. Het mooie die zondag was dat het ijs voor een deel nog wel te zien was in het IJsselmeer en in de verte wat kruiend ijs te zien was bij een dijkje in het water. Toch wel bijzonder, want dat heb je niet zo vaak. We hebben verschillende foto's gemaakt, met z'n tweeën, met de hond erbij, foto's met tegenlicht en aan het eind nog wat foto's in een mooie denim-blauwe jurk van Mii Estilo. Deze is hier te zien.

Een week later stuurde ik Bianca een berichtje, met de vraag of ze de foto's goed ontvangen had. Toen vertelde ze dat het goed was dat we de foto's gemaakt hadden, 5 dagen later is hun zoontje na een zwangerschap van 35 weken geboren. Gelukkig gaat alles goed en zijn ze al weer een tijdje thuis. Inmiddels is hij afgelopen vrijdag in mijn studio geweest voor zijn newbornfoto's :). Dat blogje volgt binnenkort!
Comments

Zwanger Marjan

ZwangerMarjanSite

Hier het blogje van de zwangerschapsfotosessie van Marjan. We hadden van tevoren al even contact gehad om te bespreken waar we foto's zouden maken, het liefst buiten wat foto's met haar zoontje Kayden en ook een paar foto's in een mooie jurk. Nu was op de dag dat we foto's zouden maken Kayden helemaal niet fit en hebben we besloten eerst wat foto's met hem samen in de studio te maken. Wat voor een witte en een aantal voor een grijze achtergrond. Ondanks dat Kayden niet helemaal fit was, deed hij het fantastisch. Al een hele trotse grote broer. Een paar fotootjes met Kayden heb ik hieronder geplaatst, omdat ze te veel verschilden met de foto's bij het riet, matchte het niet zo mooi in de collage.

Toen we in de studio klaar waren, zijn we met de auto naar het nabijgelegen natuurgebied bij de Rotterdamse Hoek gegaan. De jurk had Marjan in de studio al aan gedaan, daar was het sowieso lekker warm. Buiten stond nog wel een aardig frisse wind. Bij het natuurgebied hebben we een stukje gelopen richting een plas waar veel riet bij stond. Hier viel het voorjaarszonnetje heel mooi doorheen. Dat was ook heerlijk in de luwte van het bos, dus het was er helemaal niet koud. Met jas aan was het zelfs te warm. Het was toen op 16 februari veel beter weer dan afgelopen week, toen heb ik nog een zwangerschapssessie moeten uitstellen door de kou en harde wind. Dus die dag hebben we heel veel geluk gehad. Marjan, nog heel veel succes even met de laatste loodjes en als de kleine er straks is, kom ik natuurlijk langs om ook van deze periode mooie foto's te maken. Liefs Geke


Marjan2FB
Comments

Zwanger Mariska

ZwangerMariskaSite

Op vrijdag 9 februari had ik met Mariska afgesproken om wat zwangerschapsfoto's te maken. Wat buiten met een mooie zwangerschapsjurk en misschien ook nog een paar binnen in de studio. Nu kreeg ik woensdagmiddag begin van de middag een berichtje van Mariska, dat het eigenlijk wel heel mooi zonnig weer was en misschien het Golden Hour (het uur voor zonsondergang) die dag wel eens heel mooi kon zijn, of ik heel misschien tijd had. Ik zat thuis aan tafel met mijn 3 meiden en een vriendinnetje, die bij ons te spelen was. Nu was het Golden Hour vanaf ongeveer 16.40 uur. Dus maar even nagedacht wat zou kunnen en mijn schoonvader gebeld. Hij kon tussen eind van de middag wel even op mijn meiden passen en zo lukte het om 16.15 uur richting de Wellerwaard te gaan.

Daar aangekomen eerst even kijken hoe het erbij lag. In het midden bij het restaurant was het erg kaal, maar een stukje meer richting Bant was veel riet te zien. Dus zijn we richting die parkeerplaats gegaan en een stukje het pad met riet ingelopen. Hier hebben we op verschillende plekjes wat foto's gemaakt. Tussen het riet en net voor wat water, wat ook weer een mooi effect gaf door de weerkaatsing van de ondergaande zon in het water. Als je geluk hebt, heb je tijdens het Golden Hour een hele mooie warme goud-kleurige gloed in je foto's. Dat was nu ook echt zo, de halmen van het riet leken wel goud-kleurig licht te geven. Alleen al prachtig om doorheen te lopen. Mariska, heel veel succes nog eventjes en tot binnenkort in de studio, dan gaan we daar nog een paar fotootjes maken. Groetjes Geke
Comments